Statisztika

Bevétel: 0 Ft

Kiadás:  0 Ft

Egy kis reklám

Sokminden, nagyon olcsón!!!

Keress rengeteg termék között!
Keress rengeteg termék között!

Hasznos dolgok

Első millió

Pénzkeresési valóságshow, avagy hogyan kereshetjük meg az első milliónkat az Interneten!

Szavazás

Utolsó kommentek

Szükséges tevékenységi körök

2008.01.26. 13:26 | Netmilla | 3 komment

Ahhoz, hogy valaki legális jövedelemre tegyen szert az Interneten, elengedhetetlen egy egyéni vállalkozás vagy egy gazdasági társaság alapítása. Akinek nincs saját cége (vagy kapcsolata egy esetleges együttműködéshez) és nem is egyéni vállalkozó, a legolcsóbban egy EV igazolvány kiváltásával tud elkezdeni jövedelmet szerezni. (Persze a Google Adsense-hez pl. ez nem feltétel, de ugye nem is ebből szeretnénk megélni hosszú távon!) Egy EV igazolvány kiváltása jelenleg 10.000 Ft-ba kerül, tehát nem egy egetrengető összeg ahhoz, hogy legálisan tudjunk pénzt keresni. Szükséges a megfelelő tevékenységi kör(ök) felvétele is az igazolványba. Konkrét információkat arról, hogy pl. milyen kód kell mondjuk egy E-book értékesítéséhez én személy szerint nem nagyon találtam az Interneten. Hosszas utánajárás után végül én ezeket a tevékenységeket vetettem fel:

1. Saját információs termék (E-book) interneten történő árusításához
    - 581101 Könyv- és térképkiadás, kivéve: tankönyvkiadás
2. Partnerprogramokhoz, hírdetési felület értékesítéséhez saját weboldalon (reklámok)
    - 631102 Internetes hirdetési felület webgazda általi értékesítése
3. Egyéb tevékenységekhez
    - 479102 Internetes kereskedelem

A fentiek már új, 2008-as, az EU szabályozásnak megfelelő kódok, ugyanis 2008. január 1-től kötelező mindenkinek a 2008-as szakmakód, a korábbi egyéni vállalkozóknak is be kell menniük az Okmányirodába, ahol új igazolványt kapnak. Aki tud még olyan internetes tevékenységről (esetleg szakmakóddal együtt), ami nem sorolható be egyik fentebbi kategóriába se, azt megköszönném, ha megosztaná mindenkivel.
Aki esetleg már az elején nagyban gondolkozik, vagy már beindult az üzlete, a későbbiekben mindenképp ajánlott egy Kft-t alapítania. Ezt a legolcsóbban már 150.000 Ft-ból megteheti, s a tavalyi év második felétől már csak 500.000 Ft törzstőke szükségeltetik hozzá. Tevékenységi körnek a fentebbi kódok első négy számjegyét (TEÁOR) kell megadni.

A bejegyzés trackback címe:

https://elsomillio.blog.hu/api/trackback/id/tr58312289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benjamin · http://benjamin.hu/ 2008.02.24. 15:57:43

Nekem ceg alapitaskor azt javasoltak, hogy minden lehetseges tevekenysegi kort vegyek fel, amit akkor ugy gondolok, hogy a ceg vegezhet, vagy evek mulva tervezem h. csinalhat. Mivel utolag eleg borso aron lehet valtoztatni...

Nekem a regi kodok vannak, ezert csak a megnevezeseket irom:
- szoftverfejlesztes, szoftver/ hardver szaktanacsadas
- konyvkiadas, egyeb kiadas
- adathordozo sokszorositasa
- kisker, egyeb kisker
- kolcsonzes
- adatfeldolgozas
- adatbanki tevekenyseg
- szamitogep javitas
- egyeb szamtech. tevekenyseg
- piac, kozvelemenykutatas
- egyeb mashova nem sorolt gazdasagot segito szolgaltatas
- oktatas

En azt javaslom erdemes az aktualis TEAOR listat vegigbongeszni es osszeszedni a 4 szamjegyu kodokat!

Tüncimünci 2009.06.14. 14:52:06

Szia! Megbízhatónak és intelligensnek talállak, ezért azt szeretném kérdezni van e lehetőség társulni veled?! De az ötleteidet köszönöm szépen! :)
süti beállítások módosítása