Statisztika

Bevétel: 0 Ft

Kiadás:  0 Ft

Egy kis reklám

Sokminden, nagyon olcsón!!!

Keress rengeteg termék között!
Keress rengeteg termék között!

Hasznos dolgok

Első millió

Pénzkeresési valóságshow, avagy hogyan kereshetjük meg az első milliónkat az Interneten!

Szavazás

Utolsó kommentek

Domain igénylés

2007.12.05. 01:39 | Netmilla | Szólj hozzá!

A mai nap feladtam a domain igényléséhez szükséges dokumentumokat egy regisztrátornak. Szerencsém van, mert életem első partnerprogramjával kerestem annyi pénzt az egyik regisztrátornál (plusz oktató cégnél, náluk tanulom az online vállalkozás rejtelmeit :-)), hogy a regisztráció ingyenes lesz, mert levonják a partnerprogrami jutalékomból az árát! :-) Ennek ellenére figyelembe veszem azt, hogy ez alapból nem így szokott működni, s a későbbiekben regisztrálandó domain neveim is pénzbe fognak kerülni, ezért amint a tulajdonomban lesz a név, feltűntetem kiadásként a bal oldalon. Akkor tervezem frissíteni a bevételek sort is, hisz még a bevételem csak pár száz forint, úgyhogy egy kicsit hadd nőljön még! :-)

Amit a domain regisztrációról tudni kell:

Regisztrálni nagyon sok helyen lehet, sok cég foglalkozik manapság ezzel. Például mindenkinek a saját internetszolgáltatója minden bizonnyal képes erre a tettre! :-) Mindenkinek egy igénylőlapot kell kitöltenie hozzá plusz esetemben egy aláírási nyilatkozatot is kértek. A folyamat nagyjából úgy néz ki, hogy az igényelt domain 14 napig "parkolóállásba" kerül, és a domain.hu oldalon nyilvánosan meghírdetésre kerül. Ez alól csak az úgynevezett prioritásos domainek kivételek, azaz azoknak a cégeknek az igényei, melyeknek a kért domain szerepel a teljes vagy rövidített nevükben, vagy regisztrált védjegye. Ilyen igénylések általában 3 nap alatt teljesítésre kerülnek. A prioritásos igénylőknek akkor is elsőbbségük van a szóban forgó 14 nap alatt, ha a domaint valaki más már megigényelte. 14 nap letelte után, ha addig nem történik prioritásos igénylés, a domain az adott jogi vagy magánszemély tulajdonába kerül 2 évre (.hu esetén). 2 év után pedig évente szükséges a megújítás.

Miután hamarosan remélhetőleg tulajdonomban lesz egy saját domain név, lassan elkezdek gondolkodni rajta, hogy hogy is nézzen ki az első weblapom! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://elsomillio.blog.hu/api/trackback/id/tr41252852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása